Antalya’da Jandarma Teşkilatı’nın 187’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende resmi katılımın yoğun olduğu görülürken, etkinlikte jandarmanın gösteri uçuşu da dikkat çekti.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA TÖREN

Kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

PARAMOTOR GÖSTERİSİ İLGİ GÖRDÜ

Etkinlik kapsamında bir paramotor, jandarma logosunun yer aldığı flama ile Cumhuriyet Meydanı ve Kaleiçi bölgesinde uçuş gerçekleştirdi. Gösteri vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Antalya’da Jandarma Için Anlamlı Tören! Cumhuriyet Meydanı’nda 187. Yıl Kutlaması (2)

“187 YILLIK GURUR VE KARARLILIK”

Törende konuşan Antalya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukçu, Jandarma Teşkilatı’nın köklü geçmişine vurgu yaptı. Kavukçu, teşkilatın milletin güveniyle güçlendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Başarılar ile dolu 187 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, milletimizin güven ve sevgisini kazanmıştır. Bu güveni korumak ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız.”

Kavukçu ayrıca jandarmanın Türkiye’nin her noktasında gece gündüz görev yaptığını vurguladı.

Antalya’da Jandarma Için Anlamlı Tören! Cumhuriyet Meydanı’nda 187. Yıl Kutlaması (1)-1

GENİŞ KATILIM DİKKAT ÇEKTİ

Törene Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Tolga Yarbay, Tugay Komutanı, çeşitli askeri personel ile şehit ve gazi dernekleri temsilcileri katıldı. Etkinlik, protokolün yoğun katılımıyla tamamlandı.

Kaynak: İHA