Sosyal medya platformlarında ve bazı basın yayın organlarında azınlık okullarına yönelik yeni kısıtlamalar getirildiği ve bu okulların çeşitli uygulamalarla hedef alındığı yönündeki iddialar gündeme geldi.

İddialar üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. DMM, söz konusu paylaşımların dezenformasyon içerdiğini belirterek iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

"ASILSIZ VE MANİPÜLATİF İÇERİK"

DMM tarafından yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesapları ve basın yayın organlarında yer alan paylaşımların azınlık okullarının çeşitli kısıtlamalarla özellikle hedef alındığı izlenimi oluşturduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu içeriklerin "dezenformasyon içerdiği" ve toplumsal huzur ile bütünlüğü hedef aldığı ifade edildi.

"YENİ BİR UYGULAMA TESİS EDİLMİYOR"

DMM, azınlık okullarına yönelik mevcut mevzuatın dışında herhangi bir yeni uygulamanın hayata geçirilmediğini bildirdi.

Açıklamada, "Bu okullara yönelik ilgili kanunda yer alan hükümlerin dışında yeni bir uygulama tesis edilmemekte; okullar eğitim öğretim süreçlerini devam ettirmektedir." ifadelerine yer verildi.

DMM ayrıca kamuoyuna, doğruluğu teyit edilmemiş iddialar ve manipülatif içerikler konusunda dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Açıklamanın sonunda, "Kamuoyunun, asılsız iddialara ve manipülatif içeriklere itibar etmemesi önemle rica olunur." denildi.

Kaynak: Haber Merkezi