Kennedy Caddesi Taş İskele mevkisinde çok sayıda ölü balığın kıyıya vurduğu ihbarı üzerine AFAD, Sahil Güvenlik ve belediye ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak kıyı şeridini güvenlik şeridiyle kapattı.

AFAD ekipleri, balık ölümlerinin nedenini tespit edebilmek amacıyla sudan numune alarak laboratuvar incelemesine gönderdi. Olayın kesin nedeni yapılacak analizlerin ardından netlik kazanacak.

İSKİ Çalışmaları İddiası Gündemde

Yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından dikkat çeken bir iddia da gündeme geldi. Bölgede yaklaşık dört gündür İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından atık su, yağmur suyu temizliği ve onarım çalışmalarının yürütüldüğü öne sürüldü.

İddiaya göre çalışmalar nedeniyle denizle bağlantısı bulunan dere yatağındaki su seviyesinde önemli ölçüde düşüş yaşandı. Balıkların da su seviyesinin azalmasının ardından akşam saatlerinde kıyıya vurmaya başladığı belirtildi.

İnceleme Sonuçları Bekleniyor

Yetkililer, balık ölümlerinin kesin nedeninin laboratuvar analizleri tamamlandıktan sonra açıklanacağını bildirirken, olayla ilgili inceleme sürüyor. İlk bulguların ardından çevresel etkiler ve olası nedenlere ilişkin resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi