Beşiktaş, yaz transfer döneminin son saatlerinde orta saha için dünyaca ünlü bir ismi gündemine aldı. Siyah-beyazlıların, Juventus forması giyen Hollandalı yıldız Teun Koopmeiners için transfer şartlarını zorladığı öne sürüldü.
İtalyan basınında yer alan haberlere göre Beşiktaş yönetimi, 28 yaşındaki futbolcuyla yapılan görüşmelerde önemli mesafe katetti. Oyuncunun Süper Lig’e gelmeye sıcak baktığı ve siyah-beyazlıların yıllık 6 milyon euroluk maaş teklifini kabul ettiği iddia edildi.
KOOPMEINERS MAAŞA EVET DEDİ
Çorum FK karşısında alınan 6-2’lik galibiyetin ardından transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş’ın, Koopmeiners için girişimlerini hızlandırdığı belirtildi.
Haberde, siyah-beyazlıların Juventus’a yaptığı ilk bonservis teklifinin geri çevrildiği aktarılırken, yönetimin teklifini yükselterek İtalyan kulübünün kapısını yeniden çalmaya hazırlandığı ifade edildi.
Henüz transferin tamamlandığına ilişkin resmi bir açıklama bulunmazken, görüşmelerin transfer döneminin son bölümünde yoğunlaştığı kaydedildi.
JUVENTUS 58,4 MİLYON EURO ÖDEDİ
Koopmeiners, 2024 yazında Atalanta’dan Juventus’a transfer olmuştu. Torino temsilcisi, Hollandalı futbolcunun bonservisi için 58,4 milyon euro ödemişti.
Güncel piyasa değeri yaklaşık 14 milyon euro olarak gösterilen oyuncunun Juventus ile sözleşmesi Haziran 2029’a kadar devam ediyor.
Beşiktaş’ın transferi gerçekleştirebilmesi halinde Juventus’un kısa süre önce yüksek bir bedelle kadrosuna kattığı oyuncudan ayrılma kararı dikkat çeken gelişmelerden biri olacak.
ORTA SAHADA ÇOK YÖNLÜ
Koopmeiners, orta sahadaki farklı pozisyonlarda görev yapabilmesiyle öne çıkıyor.
Asıl mevkisi ön libero olan Hollandalı futbolcu, ihtiyaç halinde 10 numara ve stoper pozisyonlarında da oynayabiliyor. Sol ayağını kullanan 1,85 metre boyundaki oyuncu, özellikle geriden oyun kurma ve dikine paslarıyla dikkat çekiyor.
Mücadele gücü ve oyun temposunu yönlendirme özellikleri de Koopmeiners’ın öne çıkan yönleri arasında gösteriliyor.
PARMA MAÇINDA GOL ATTI
Juventus’taki ikinci sezonunda tüm kulvarlarda 45 resmi karşılaşmada görev yapan Koopmeiners, bu maçlarda 2 gol ve 1 asist üretti.
Hollandalı futbolcu söz konusu dönemde Serie A’da 33, Şampiyonlar Ligi’nde 10 ve İtalya Kupası’nda 2 karşılaşmada forma giydi.
Koopmeiners, bu sezon ise Serie A’da oynanan ilk iki maçta toplam 15 dakika süre aldı. Oyuncu son olarak geçtiğimiz cumartesi günü Parma karşılaşmasında Juventus’un golünü kaydetti.





