Resmî Gazete’de yayımlanan BDDK kararına göre, Dost Katılım Bankası AŞ’nin 10 milyar lira kuruluş sermayesiyle faaliyete geçmesi planlanıyor. Yeni banka, katılım bankacılığı modeliyle hizmet verecek.

BİM ve Ortak Şirketler Kurucular Arasında

Bankanın kurucu ortakları arasında BİM Birleşik Mağazalar AŞ’nin yanı sıra Desto Atık Yönetimi AŞ, Dost Global Danışmanlık AŞ, GDP Gıda Paketleme Sanayi ve Ticaret AŞ ile Es Global Gıda Sanayi Ticaret AŞ’nin yer aldığı belirtildi.

Karar Resmî Gazete’de Yayımlandı

BDDK’nin söz konusu izin kararı, Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece Türkiye’de yeni bir katılım bankasının kuruluş süreci resmen başlamış oldu.

Katılım Bankacılığına Yeni Oyuncu

Sektör uzmanları, yeni bankanın katılım finans sistemi içinde rekabeti artırabileceğini ve özellikle perakende ve tüketici finansmanı alanında yeni bir hareketlilik oluşturabileceğini değerlendiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi