Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Arca Çorum FK'da Başkan Savaş Balçık, kulübün gelecek hedefleri, transfer çalışmaları ve Pierre-Emerick Aubameyang iddiaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Balçık, Süper Lig'de kalıcı olmayı hedeflediklerini belirterek uzun vadeli amaçlarının Avrupa kupalarında mücadele etmek olduğunu söyledi.

Kentte düzenlenen basın toplantısında konuşan Balçık, Çorum FK'nin Süper Lig'e yükselmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Balçık, "Birlik olursak Avrupa'ya çıkarız. Benim hedefim Süper Lig'de bir yer değil, Avrupa'da olmak. Çorum'u bütün Avrupa duysun, bütün dünya tanısın." dedi.

"Şampiyonluk için 30 milyon euro yatırım yaptık"

Kulübün 1. Lig'deki şampiyonluk yolculuğuna büyük yatırım yaptıklarını belirten Balçık, yaklaşık 30 milyon euro harcadıklarını söyledi.

"Çorum'a helali hoş olsun. Bugüne kadar yaklaşık 30 milyon euro yatırım yaptık. Hiç pişman değilim. Bunun karşılığında Süper Lig'e yükseldik." ifadelerini kullanan Balçık, kulübün gelişimi için yatırımların devam edeceğini dile getirdi.

Havalimanı ve tesis projeleri gündemde

Balçık, Çorum'da havalimanı eksikliğinin transfer sürecini etkilediğini belirterek bu konuda önemli adımlar atıldığını açıkladı.

Futbolcuların kente gelirken havalimanı ve sosyal yaşam imkanlarını sorguladığını belirten Balçık, havalimanı projesi için çalışmaların sürdüğünü ve resmi süreç tamamlandıktan sonra detayların kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Kulüp Asbaşkanı Feyyaz Gökel ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Çorum Şehir Stadı'nın dünya standartlarına ulaştırılması amacıyla yaklaşık 3 milyon euroluk yenileme projesinin başlatıldığını, tesislerin de kapsamlı şekilde modernize edildiğini açıkladı.

Aubameyang transferi neden gerçekleşmedi?

Toplantıda bir dönem Çorum FK'nin gündeminde yer alan Pierre-Emerick Aubameyang transferi de değerlendirildi.

Asbaşkan Feyyaz Gökel, transfer görüşmelerinde ön protokol aşamasına kadar gelindiğini doğrulayarak, transferin oyuncunun Çorum'u beğenmediği için gerçekleşmediği yönündeki iddiaları reddetti.

Gökel, "Ön protokol imzalandı. Ancak oyuncunun sürekli değişen talepleri nedeniyle transfer sonlandırıldı. Çorum FK bu oyuncuyu alabilecek güce sahipti. Sürecin sona ermesinin nedeni farklı talepler oldu." ifadelerini kullandı.

Genç ve sürdürülebilir kadro planı

Gökel, transfer politikasında yüksek maliyetli yıldızlardan ziyade gelişime açık genç oyunculara öncelik verdiklerini belirtti.

Kulübün uzun vadeli planlamayla hareket ettiğini vurgulayan Gökel, "Amacımız genç oyuncuları geliştirerek hem sportif başarı yakalamak hem de Avrupa'nın önemli kulüplerine transfer edebilecek bir yapı oluşturmak. Yıldız oyuncular gelebilir ancak takıma gerçek katkı sağlayacak isimleri tercih edeceğiz." dedi.

Ayrıca Çorum FK'nin mali disiplin konusunda örnek kulüplerden biri olduğunu ifade eden Gökel, bu sezon gerçekleştirilen 13 transferle kadronun önemli ölçüde güçlendirildiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi