Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen isimler belli oldu. Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından iki kulüp de çeşitli gerekçelerle PFDK'ya sevk edildi.

Derbinin ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbolcu Kerem Aktürkoğlu ve Beşiktaş'ın yeni transferi Dusan Vlahovic de PFDK sevkleri arasında yer aldı.

Aziz Yıldırım PFDK'ya Sevk Edildi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, derbi sonrasında yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Sevk gerekçesinde Yıldırım'ın açıklamalarının “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” kapsamında değerlendirildiği belirtildi. Yıldırım, Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

Kerem Aktürkoğlu da Sevk Edildi

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu da derbi sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle disipline gönderildi.

Aktürkoğlu'nun müsabaka sonrası flaş röportajında yaptığı açıklamalar, Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi kapsamında “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” olarak değerlendirildi.

Vlahovic'in Sevk Nedeni Belli Oldu

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Dusan Vlahovic de Fenerbahçe derbisinde yaşanan olay nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Vlahovic'in müsabakadaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildiği açıklandı.

Derbide Vlahovic'in Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar'a yaptığı el hareketi de gündeme gelmişti.

Fenerbahçe'ye İki Farklı Sevk

Fenerbahçe Kulübü, derbideki çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Kulübün sevk gerekçeleri Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. ve 52. maddeleri kapsamında değerlendirildi.

Beşiktaş'a Üç Gerekçe

Beşiktaş da derbi nedeniyle üç farklı gerekçeyle PFDK'ya sevk edildi.

Siyah-beyazlı kulübün çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle disipline gönderildiği açıklandı.

Beşiktaş'ın sevkleri Futbol Disiplin Talimatı'nın 53, 52 ve 49. maddeleri kapsamında gerçekleştirildi.

Süper Lig'de Diğer Sevkler

  1. hafta karşılaşmalarının ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yanı sıra Galatasaray, Başakşehir, Erzurumspor FK, Kasımpaşa, Kocaelispor, Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Göztepe hakkında da PFDK sevkleri açıklandı.

Galatasaray'da Umut Dilan Bozok, Nuri Şahin, Metin Öztürk, Batuhan Erkan, Ozan Abaylı, Serdal Yılmaz ve Mestan Hüseyin Çilekçi farklı gerekçelerle disipline sevk edilen isimler arasında yer aldı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ile Gençlerbirliği teknik sorumlusu Metin Diyadin de açıklamaları nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Göztepe futbolcusu Ogün Bayrak ise kural dışı hareketi gerekçesiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Kaynak: Haber Merkezi