Fenerbahçe, Milan'ın yıldız futbolcusu Rafael Leao transferi için girişimlerini hızlandırdı. Sarı-lacivertlilerin, İtalyan kulübüne kiralama ve zorunlu satın alma opsiyonunu içeren toplam 42 milyon euroluk teklif sunduğu öne sürüldü.
Yeni sezonda hem Trendyol Süper Lig'de hem de Avrupa'da iddialı bir kadro kurmayı hedefleyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-lacivertlilerin gündemindeki son isim ise Milan forması giyen Portekizli yıldız Rafael Leao oldu.
Cihan Kamer Milano'da Temaslarda Bulundu
İddialara göre Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Kamer, transfer görüşmelerini yürütmek üzere İtalya'ya giderek Milan yetkilileriyle resmi temaslarda bulundu. Taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.
42 Milyon Euroluk Teklif İddiası
Haberlere göre Fenerbahçe'nin Milan'a sunduğu teklif şu kalemlerden oluşuyor:
- 5 milyon euro kiralama bedeli,
- 35 milyon euro zorunlu satın alma opsiyonu,
- 2 milyon euro performans bonusu.
Böylece teklifin toplam değerinin 42 milyon euroya ulaştığı ifade ediliyor.
Öte yandan Milan'ın, oyuncuyu kiralık göndermek yerine bonservisiyle satmayı tercih ettiği ve pazarlıkların bu noktada devam ettiği öne sürüldü.
Leao'ya 10 Milyon Euroluk Maaş Teklifi
Transferin oyuncu tarafında ise Fenerbahçe'nin Rafael Leao'ya yıllık 8 milyon euro garanti ücret ve 2 milyon euro başarı bonusu olmak üzere toplam 10 milyon euroluk maaş paketi önerdiği iddia edildi.
Ayrıca görüşmelerde dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes'in de devrede olduğu ve oyuncunun avukatlarıyla sözleşme şartlarının ele alındığı belirtildi.
Transferde Bekleyiş Sürüyor
Rafael Leao transferiyle ilgili henüz Fenerbahçe veya Milan cephesinden resmi bir anlaşma açıklanmadı. Taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, transfer sürecinin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.




