Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında Sturm Graz'a konuk olurken, sarı-lacivertlilerin Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca yine sahneye çıktı. Talisca, karşılaşmada penaltıdan attığı golle Avrupa kupalarındaki gol serisini sürdürdü.
Talisca yine sahne aldı
Mücadelenin 65. dakikasında ceza sahası içerisinde yerde kalan Talisca için hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Brezilyalı futbolcu, penaltıyı gole çevirerek Fenerbahçe'yi öne geçirdi.
Talisca böylece Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 4. maçında 4. golünü kaydetti. Brezilyalı yıldız, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde gösterdiği performansla takımının hücumdaki en önemli isimlerinden biri olmayı sürdürdü.
Fenerbahçe'de tek değişiklik
Teknik direktör İsmail Kartal, İstanbul'da 2-0 kazanılan ilk maçın rövanşında kadroda zorunlu bir değişikliğe gitti.
Sakatlığı bulunan Jayden Oosterwolde'nin yerine Archie Brown ilk 11'de görev yaptı. Fenerbahçe mücadeleye Mert Günok, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Nathan Ake, Archie Brown, N'Golo Kante, Matteo Guendouzi, Mason Greenwood, Marco Asensio, Kerem Aktürkoğlu ve Anderson Talisca 11'iyle çıktı.
Fenerbahçe'nin 3 eksiği vardı
Sarı-lacivertli ekipte Jayden Oosterwolde sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Ağrıları bulunan Anthony Musaba ile viral enfeksiyon geçiren kaleci Ederson da Sturm Graz karşılaşmasında forma giyemedi.
Talisca Avrupa'da formda
Fenerbahçe'nin sezon başındaki Avrupa mücadelesinde gol yollarındaki etkili görüntüsüyle dikkat çeken Talisca, Sturm Graz karşısında da takımını rahatlatan gole imza attı.
Brezilyalı futbolcunun üst üste oynadığı Avrupa karşılaşmalarında skor üretmesi, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hedefinde önemli bir avantaj olarak öne çıktı.
Taraftarlar Graz'da takımı yalnız bırakmadı
Fenerbahçeli taraftarlar da Sturm Graz deplasmanında takımlarına destek verdi. Maç öncesinde Graz'da bir araya gelen sarı-lacivertli taraftarlar, tezahüratlar eşliğinde stada yürüdü.
Stadyumda kendilerine ayrılan tribünü dolduran Fenerbahçe taraftarları, karşılaşma öncesinde futbolculara destek verdi.



