Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda oynanacak Gornik Zabrze maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında yeni transferlerin son durumu, sakat oyuncular ve transfer çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Ake ve Greenwood kadroda
Sarı-lacivertli ekibin yeni transferleri Nathan Aké ile Mason Greenwood hakkında konuşan Kartal, iki oyuncunun büyük ihtimalle UEFA listesinde yer alacağını söyledi.

Deneyimli teknik adam, Greenwood'un henüz tam hazır olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Liste bu akşam belli olacak. Büyük ihtimalle Aké ve Greenwood listede olacak. Greenwood henüz yüzde 100 hazır değil. Aké ise ona göre daha hazır durumda. Kadroda olacaklar ancak ilk 11 kararını maç günü vereceğiz."

Asensio ilk 11'de olmayacak
İsmail Kartal, yeni transfer Marco Asensio hakkında da son durumu paylaştı.
İspanyol yıldızın fiziksel olarak tam seviyeye ulaşmadığını belirten Kartal, Asensio'nun ilk 11'de görev almayacağını söyledi.
"Asensio ilk 11'de olmayacak. Henüz yüzde 100 hazır değil. Hazır olduğunda kadrodaki yerini alacaktır."
Sakat oyuncuların son durumu
Kartal, takımda sakatlığı bulunan futbolcular hakkında da bilgi verdi.
Deneyimli teknik adam, Nene, Vedat Muriqi ve Yiğit Efe'nin sakatlıklarının bulunduğunu, Asensio ile Brown'ın ise takımla çalışmalara yeniden başladığını ifade etti.

Teknik heyetin sağlık ekibiyle birlikte oyuncuların dönüş sürecini yakından takip ettiği belirtildi.
Transfer mesajı verdi
Transfer çalışmalarına da değinen İsmail Kartal, mevcut kadrodan memnun olduğunu ancak ihtiyaç halinde yeni takviyelerin yapılabileceğini söyledi.
"Kadromuz yeterli. Duruma göre 1-2 transfer yapabiliriz. Bunlardan biri kontenjan doğrultusunda olabilir. 10+4 yabancı kuralı nedeniyle tüm kulüpler gibi biz de planlamamızı buna göre yapıyoruz."
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında 21 Temmuz Salı günü sahasında Polonya temsilcisi Gornik Zabrze'yi konuk edecek.





