Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2026/27 sezonunun ikinci haftasında sahasında ağırladığı Barcelona'ya 4-1 mağlup oldu. Batrakov'un golüyle öne geçen sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle sahadan puansız ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı iki maçta da puan alamadı.

Galatasaray Batrakov'la Öne Geçti

Karşılaşmaya etkili başlayan Barcelona, ilk dakikalarda Olmo ve Lamine Yamal ile gol fırsatları yakaladı. Galatasaray savunması ve kaleci Uğurcan Çakır, rakibin ataklarını engelleyerek takımını oyunda tuttu.

Dakikalar 28'i gösterdiğinde Galatasaray aradığı golü buldu. Leao'nun ceza sahasına taşıdığı topu geriden gelen Batrakov tamamladı ve sarı-kırmızılıları 1-0 öne geçirdi.

  1. dakikada Osimhen ile farkı ikiye çıkaran Galatasaray'ın golü ise VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Pozisyonda son dokunuşu yapan Barış Alper Yılmaz'ın ofsaytta olduğu belirlendi.

Barcelona İlk Yarıda Eşitliği Sağladı

Galatasaray'ın üstünlüğü uzun sürmedi. 43. dakikada Joao Cancelo, yakaladığı fırsatı gole çevirerek Barcelona adına skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı iki takımın karşılıklı golleriyle tamamlandı.

Barcelona İkinci Yarıda Farkı Açtı

İkinci yarıya hızlı başlayan Barcelona, 50. dakikada Fermin Lopez'in golüyle 2-1 öne geçti. Lamine Yamal'ın ortasında topu ağlarla buluşturan Fermin, takımını üstünlüğe taşıdı.

Üç dakika sonra bu kez Anthony Gordon sahneye çıktı. Yamal'ın hazırladığı pozisyonda topu önünde bulan Gordon, Barcelona'nın üçüncü golünü kaydetti ve skoru 3-1 yaptı.

Dakikalar 66'yı gösterdiğinde Adeyemi, Barcelona adına bir gol daha atarak farkı üçe çıkardı. Kalan bölümde başka gol olmayınca Galatasaray, sahasında Barcelona'ya 4-1 mağlup oldu.

Torreira Sakatlanarak Oyundan Çıktı

Galatasaray'da karşılaşmanın son bölümünde Lucas Torreira sakatlık yaşadı. Oyuna devam edemeyen Uruguaylı futbolcunun yerine Nhaga dahil oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte Wilfried Singo da sakatlığı nedeniyle Barcelona karşısında forma giyemedi. Bireysel çalışmalarını sürdüren Singo, maç kadrosunda yer almadı.

Kaan Ayhan, Kazımcan Karataş, Arda Ünyay, Eyüp Aydın ve Can Armando Güner ise UEFA'ya bildirilen kadroda bulunmadıkları için mücadelede görev yapamadı.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Puan Alamadı

Barcelona karşısında aldığı 4-1'lik yenilgiyle Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci haftayı da puansız kapattı. Sarı-kırmızılılar, Avrupa'daki sonraki karşılaşmalarında puan tablosundaki durumunu düzeltmek için mücadele edecek.

Galatasaray Barcelona Maçının İlk 11'leri

Galatasaray: Uğurcan Çakır, Barış Alper Yılmaz, Davinson Sanchez, Jakobs, Eren Elmalı, Lucas Torreira, Lemina, Yunus Akgün, Batrakov, Leao, Victor Osimhen.

Barcelona: Joan Garcia, Joao Cancelo, Gerard Martin, Pau Cubarsi, Eric Garcia, Rodri, Fermin Lopez, Lamine Yamal, Pedri, Anthony Gordon, Dani Olmo.

Kaynak: Haber Merkezi