Galatasaray’da gelecek planı şekillendi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un, Bayern Münih’ten kiralanan Sacha Boey’in gelecek sezon planlamasında yer almadığı ve satın alma opsiyonunun kullanılmayacağı iddia edildi. Sarı-kırmızılı ekipte yeniden yapılanma süreci kapsamında sağ bek rotasyonunda yeni isimlere yönelindiği öne sürülüyor.

15 Milyon Euroluk Opsiyon

Ara transfer döneminde kiralık olarak kadroya katılan Galatasaray’da, Boey için 15 milyon euro civarında bir satın alma opsiyonu bulunuyor. Ancak gelen bilgilere göre bu opsiyonun devreye sokulması beklenmiyor.

Fransız sağ bekin, eski performans seviyesinden uzak kaldığı ve teknik heyetin kadro planlamasında farklı alternatiflere yöneldiği ifade ediliyor.

Okan Buruk’un Planı

Okan Buruk’un sağ bek rotasyonunda Roland Sallai ve Wilfried Singo gibi isimleri ön plana çıkardığı belirtiliyor.

Gençlerbirliği maçında Sallai’nin savunmanın sağında görev alması ve Fenerbahçe derbisinde de aynı oyuncunun ilk 11’de düşünülmesi dikkat çekti.

Boey Yedek Rolünde

Haberlere göre Sacha Boey, sezon sonuna kadar daha çok hamle oyuncusu olarak kullanılacak. Süre bulsa da ilk planlama içinde ana parça olarak düşünülmediği ifade ediliyor.

25 yaşındaki oyuncu bu sezon Süper Lig’de 9 maçta 476 dakika süre aldı ve 1 gol kaydetti.

Galatasaray’da Yeniden Yapılanma

Galatasaray yönetimi, yeni sezon kadrosunu daha dengeli ve alternatifli bir yapı üzerine kurmayı hedeflerken, sağ bek bölgesinde farklı isimlerin değerlendirileceği konuşuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi