Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne açıklarında alabora olan yolcu gemisine yönelik arama kurtarma çalışmalarında yeni gelişme yaşandı. KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, ekiplerin geminin enkazına ulaştığını açıkladı.

Faciada 8 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Kazanın ardından başlatılan arama çalışmaları sürerken, enkaz bölgesinde görüntüleme ve arama faaliyetlerinin kesintisiz devam edeceği belirtildi.

TCG ALEMDAR DA ÇALIŞMALARA KATILDI

Tufan Erhürman, arama çalışmalarına TCG Alemdar’ın da dahil olduğunu duyurdu. Erhürman, TCG Alemdar’ın TCG Işın ile aynı teknolojiye sahip olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TCG Alemdar da geldi. TCG Işın ile aynı teknolojiye sahip. Gemiye ulaşıldı.” ifadelerini kullandı.

ENKAZDA ARAMA 24 SAAT SÜRECEK

Geminin enkazına ulaşılmasının ardından bölgede görüntüleme ve arama çalışmalarına ağırlık verildi.

Erhürman, çalışmaların 24 saat esasına göre sürdürüleceğini belirterek, “Görüntüleme ve arama çalışmaları 24 saat esasıyla devam ediyor. Aralıksız biçimde devam edecek.” açıklamasında bulundu.

Girne açıklarında yaşanan facianın ardından kayıp 20 kişiye ulaşılması için deniz unsurlarının katıldığı arama çalışmaları sürdürülüyor. Olayla ilgili soruşturma da devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi