Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan MHK soruşturması, verilen yetkisizlik kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Dosyada hakemlerin klasman dışı bırakılması, atama ve puanlama süreçlerine müdahale edilmesi, hakem ve gözlemci listelerinde değişiklik yapılması ile Riva’daki kural sınavına ilişkin çeşitli usulsüzlük iddiaları inceleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli olarak Ankara, Elazığ ve Manisa’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma Antalya’da Başladı

Dosyanın ilk aşaması Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldü. Antalya’daki incelemenin ardından verilen yetkisizlik kararı sonrasında soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Soruşturma dosyasında müşteki ve tanık ifadelerinin yanı sıra bilirkişi raporları, HTS kayıtları ve MASAK verilerinin de incelendiği belirtildi.

Hakem Klasmanları ve Atamalar İnceleniyor

Dosyada bazı hakemlerin objektif ve gerekçeli bir karar ortaya konulmadan klasman dışı bırakıldığı, bazı hakemlere görev verilmediği veya sistematik biçimde görevlerden uzaklaştırıldığı yönündeki iddialar değerlendiriliyor.

Bunun yanı sıra hakemlerin puanlama ve atama süreçlerine müdahale edildiği, bazı hakemlere ayrıcalıklı davranıldığı ve 2022 ile 2024 yıllarında hazırlanan hakem ve gözlemci listelerinde usulsüz değişiklikler yapıldığı iddiaları da soruşturma kapsamında ele alınıyor.

Riva’daki Sınav da Dosyada

Soruşturmanın bir diğer başlığını ise 2025 yılında Riva’da gerçekleştirilen kural sınavı oluşturuyor.

Dosyadaki tespitlerde sınav sorularına ve notlandırma sürecine müdahale edildiği, bazı hakemlerin sınav sonuçlarının değiştirildiği yönündeki iddialara yer verildi. Evrakta sahtecilik iddialarının ise incelemeler sonucunda hazırlanan bilirkişi raporuyla tespit edildiği kaydedildi.

Şüpheliler Hakkındaki İsnatlar

Dosyadaki tespitlere göre MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu hakkında mobbing ve kamu görevlisinin evrakta sahteciliği suçları kapsamında inceleme yürütüldü.

MHK üyesi ve TFF Eğitim ile 4. Bölge Sorumlusu S.Ş. hakkında mobbing ve evrakta sahtecilik, MHK Başkan Vekili A.Ş. hakkında ise sınav sorularının bazı kişilere verildiği iddiasıyla evrakta sahtecilik yönünden çalışma yapıldığı belirtildi.

Eski MHK üyesi Y.Y. hakkında mobbing ve kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme, TFFHGD İstanbul Şubesi Başkanı F.K. hakkında ise mobbing, müstehcenlik ve güveni kötüye kullanma suç isnatları kapsamında inceleme yürütüldüğü aktarıldı.

WhatsApp Yazışmaları İncelendi

Soruşturma kapsamında A.S.’nin isminin de dosyaya girdiği belirtildi. F.K.’nin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen müstehcenlik soruşturması kapsamında el konulan telefonuna ilişkin imaj raporları üzerinden yapılan incelemede, hakem listelerinin belirlenmesine ilişkin F.K. ile A.S. arasındaki WhatsApp görüşmelerinin tespit edildiği kaydedildi.

Antalya Bağlantısı Dosyanın Başında

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığında başlayan soruşturma, yetkisizlik kararı sonrasında İstanbul’a devredilmesine rağmen dosyadaki iddiaların merkezinde hakemlerin klasmanları, atamaları, puanlamaları ve sınav süreçlerine ilişkin işlemler bulunuyor.

Soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, Elazığ ve Manisa’da gerçekleştirilen operasyonlarda MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile hakem ve gözlemcilerin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmanın söz konusu iddialar üzerinden sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA