İşcan, 2022 yılında uluslararası görevini etkileyen süreçte adına bilgisi ve onayı dışında mazeret kaydı oluşturulduğunu ve UEFA’ya gerçeğe aykırı bilgi gönderildiğini öne sürdü.

Türk futbolunda Merkez Hakem Kurulu (MHK) çevresindeki tartışmalara yeni bir iddia eklendi. UEFA Hakem Gözlemcisi Dilan Deniz Gökçek İşcan’ın, eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, eski Hakem İşleri Müdürü Tayfur Özkan ve üst klasman hakemi Abdullah Bora Özkara hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. İşcan’ın şikâyetinin, 13 Mart 2022’de oynanan Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşması öncesindeki mazeret kaydı ve UEFA’ya gönderildiği öne sürülen bilgilendirme e-postasıyla ilgili olduğu aktarıldı.

Mazeret kaydı ve UEFA’ya gönderilen e-posta iddiası

İşcan, 13 Mart 2022’de oynanan Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasındaki görevi nedeniyle 11 Mart’ta resmî dilekçe verdiğini ve Futbol Yönetim Sistemi (FYS) üzerinden 11-20 Mart 2022 tarihleri arasına mazeret kaydı oluşturduğunu belirtti. İddiaya göre, eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun talimatıyla hareket ettiği öne sürülen dönemin Hakem İşleri Müdürü Tayfur Özkan, mazeret tarihlerini farklı göstererek UEFA’ya bir e-posta gönderdi. UEFA’ya iletilen yazıda, “FIFA Hakem Gözlemcimiz Dilan Deniz Gökçek İşcan, 21 Mart 2022 - 3 Nisan 2022 tarihleri arasında müsait olmadığını tarafımıza bildirmiştir.” ifadelerinin yer aldığı öne sürüldü.

İşcan, UEFA’dan gelen e-postayla haberdar olduğunu söyledi

Uluslararası görevi için hazırlıklarını tamamladığı sırada UEFA’dan gelen e-posta sayesinde durumdan haberdar olduğunu belirten İşcan, konuyla ilgili itirazda bulunduğunu ve ardından MHK tarafından UEFA’ya düzeltme mesajı gönderildiğini ifade etti.

İşcan, yaşananlara ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Durumu öğrenir öğrenmez Tayfur Özkan’ı arayarak sert tepki gösterdim. İtirazlarımın ardından MHK, UEFA’ya bir düzeltme mesajı iletmek zorunda kaldı. Bilgim, onayım ve rızam tamamen dışında tutularak adıma sahte bir mazeret uyduruldu ve uluslararası görevim engellenmek istendi. Yapılan bu işlem açıkça resmi belgede sahteciliktir.”

İşcan’ın açıklamalarında yer alan suçlamalar ve olayın hukuki boyutuna ilişkin nihai değerlendirme, soruşturma ve yargı sürecinde ortaya çıkacak bulgularla netlik kazanacak.

Kaynak: Haber Merkezi