Muğla'nın Fethiye ilçesinde gezi teknesinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin kısa sürede tekneyi sarması üzerine aralarında çocukların da bulunduğu 115 kişi can yeleklerini giyerek denize atladı.
İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çevredeki teknelerin de destek verdiği çalışmayla yolcular güvenli şekilde tahliye edildi.
115 Yolcu Denize Atladı
Koydaki gezi teknesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin hızla büyümesi üzerine teknede bulunan 115 kişi can yeleklerini giyerek denize atladı.
Sahil Güvenlik ekipleri ve çevredeki tekneler, denize atlayan yolcuların güvenli şekilde tahliye edilmesi için çalışma başlattı.
Tekne Batmaya Başladı
Yangının ardından teknenin büyük bölümünde hasar meydana gelirken, bir süre sonra batmaya başladığı öğrenildi.
Karaya çıkarılan yolcular sağlık ekipleri tarafından kontrol edildi. Yangından etkilenen veya denizde kaldıkları süre nedeniyle sağlık kontrolüne ihtiyaç duyan kişiler değerlendirildi.
Can Kaybı Yaşanmadı
Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya da olayın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Akkaya, olayda can kaybı yaşanmadığını belirtti.
Yolcuların Sahil Güvenlik botları ve çevredeki diğer teknelerle güvenli şekilde tahliye edildiği bildirildi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.





