Portekiz ile Şili arasında oynanan hazırlık maçı, saha içi mücadeleden çok maç öncesinde yaşanan olayla gündeme geldi. Oeiras’taki Estádio Nacional’da karşılaşma öncesi milli marşlar sırasında yaşanan aksaklık, futbolseverlerin tepkisini çekti.
Karşılaşma öncesinde Şili milli marşı çalınırken, marşın tamamlanmasına izin verilmeden Portekiz milli marşına geçilmesi dikkat çekti. Bu durum, Güney Amerika temsilcisinin oyuncuları ve taraftarlarının marşlarını yarıda bırakmasına neden oldu.
Tepkiler Büyüdü
Yaşanan olay sonrası tribünlerde ve yayın esnasında farklı tepkiler ortaya çıktı. Ziggo Sport yorumcusu Johan van Polanen, durumu “saygısızlık” olarak değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:
“Şilililerin marşını sonuna kadar söylemelerine izin verilmemesi doğru değildi.”
Yorumcu ayrıca, Portekiz milli marşı çalınırken sürecin aceleye getirildiğini ve organizasyon açısından dikkat çekici bir hata yapıldığını belirtti.
Dünya Kupası Hazırlıkları Sürüyor
Olayın gölgesinde kalan karşılaşma, Portekiz’in 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlık sürecinin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor. Turnuvaya ev sahipliği yapacak ABD’de güçlü bir kadroyla sahne almayı hedefleyen Portekiz, hazırlık maçlarında form durumunu test ediyor.
Altıncı Dünya Kupası’na hazırlanan Cristiano Ronaldo’nun da Şili karşısında ilk 11’de yer alması beklenirken, yıldız futbolcuya yoğun ilgi gösterildi.
Portekiz, Dünya Kupası’nda ilk maçına 17 Haziran’da çıkacak. Rakip ise Kongo olacak.


