Deneyimli gazeteci Dürdane Kırçuval, ailesiyle birlikte Yunanistan’ın Kavala kentinde bulunduğu sırada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kırçuval’ın vefatı, basın camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

ANKA Haber Ajansı İstanbul Temsilciliği görevini yürüten Kırçuval; Hürriyet, Cumhuriyet, Anadolu Ajansı ve Dünya Gazetesi’nin yanı sıra Halk TV’de de görev yaptı.

Tatilde kalp krizi geçirdi

Dürdane Kırçuval’ın, Habertürk TV programcısı Kerem Kırçuval olan eşi ve kızıyla birlikte Yunanistan’ın Kavala kentinde tatil yaptığı öğrenildi. Kırçuval, tatil sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Kırçuval’ın vefatının ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Açıklamada, uzun yıllar gazetecilik mesleğine hizmet eden Kırçuval’ın unutulmayacağı belirtilerek ailesine ve basın camiasına başsağlığı dilendi.

Uzun yıllar gazetecilik yaptı

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Dürdane Kırçuval, meslek hayatı boyunca çok sayıda basın kuruluşunda görev aldı.

Kırçuval; Akdeniz Haber Ajansı, Ekonomik Panorama Dergisi, Ulusal Basın Ajansı, Cumhuriyet, Anadolu Ajansı, Dünya ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı.

Çalışma hayatı, ekonomi, yargı ve siyasi parti muhabirliği yapan Kırçuval, uzun süre Başbakanlık ve Parlamento muhabiri olarak görev üstlendi. Dünya ve Hürriyet gazetelerinde yazı işleri birimlerinde de çalışan Kırçuval, 2020 yılından bu yana ANKA Haber Ajansı İstanbul Temsilciliği görevini yürütüyordu.

Ödüllü haberlere imza attı

Dürdane Kırçuval, gazetecilik kariyeri boyunca çeşitli ödüllere de layık görüldü.

Eski Başbakan Tansu Çiller ile ilgili “Annesinin çıkınından çıkan servet” haberiyle Yolsuzlukla Mücadele Derneği tarafından “ONUR” belgesine layık görülen Kırçuval, “TBMM’deki Ceylan Derisi Yolsuzluğu” haberiyle de Bülent Dikmener Haber Ödülü’nü aldı.

Kırçuval’ın vefatı, uzun yıllar görev yaptığı basın kuruluşlarında ve meslektaşları arasında üzüntüyle karşılandı.

Kaynak: Haber Merkezi