AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Turizm Komisyonu Başkanı Şükrü Cimrin, turizm sektörüne yönelik açıklanan yeni destek paketi ve vergi düzenlemesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cimrin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından duyurulan turizm destek paketi ile konaklama vergisinin yüzde 1’e düşürülmesi kararının sektör açısından son derece önemli, yerinde ve stratejik bir adım olduğunu ifade etti.

Turizmin Türkiye’nin en güçlü döviz kazandırıcı sektörlerinden biri olduğunu vurgulayan Cimrin, aynı zamanda istihdam ve bölgesel kalkınma bakımından da kritik rol üstlendiğini belirtti.

Hükümetin turizmi stratejik bir sektör olarak konumlandıran yaklaşımının, son dönemde atılan adımlarla açık biçimde ortaya konduğunu söyledi.

Cimrin, bölgede zaman zaman yaşanan güvenlik kaynaklı gelişmelere rağmen Türkiye’nin uluslararası ölçekte güvenli bir destinasyon olarak öne çıkmasının tesadüf olmadığını ifade ederek, bunun devletin güçlü altyapısı, etkin yönetimi ve istikrar odaklı politikalarının sonucu olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin misafirlerine güvenli, kaliteli ve sürdürülebilir bir turizm deneyimi sunmaya devam ettiğini belirtti. Enerji fiyatlarındaki artış, havayolu arzındaki daralma ve genel maliyet baskısının sektör üzerinde yük oluşturduğunu belirten Cimrin, bu süreçte açıklanan 60 milyar liralık ilave teminat ve kredi imkanının finansmana erişim açısından son derece kıymetli olduğunu söyledi.

Konaklama vergisinin yüzde 1 seviyesine çekilmesinin de doğrudan sektörün rekabet gücünü artıracağını dile getiren Cimrin, bu düzenlemenin işletmelerin maliyet yönetimine önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Uluslararası pazarda artan rekabet koşulları dikkate alındığında, kararın Türkiye’yi fiyat avantajı bakımından daha güçlü bir konuma taşıyacağını kaydetti.

"ALINAN KARARLARIN BÖLGE KARARLAR HAYRILI OLSUN"

Alanya özelinde bakıldığında alınan kararların bölge turizmine doğrudan ve olumlu katkı sağlayacağına inandığını belirten Cimrin, önümüzdeki dönemde de turizm sektörünü güçlendiren, büyüten ve uluslararası alanda daha rekabetçi hale getiren politikaların devam edeceğini öngördüklerini söyledi.

Şükrü Cimrin, açıklamasının sonunda başta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere hükümete ve ilgili kurumlara sektör için sağlanan destekler nedeniyle teşekkür ederek, alınan kararların Türkiye ve Alanya turizmi için hayırlı olmasını diledi.

Muhabir: Alkın BİRİCİK