“Müstehcenlik” suçlamasıyla tutuklanan Manifest grubunun kurucusu ve menajeri Tolga Akış’ın savcılık ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Akış, grup üyelerinin gelir paylaşımı, sözleşme koşulları ve üyelerin özel hayatlarına ilişkin basında yer alan iddialara yanıt verdi. Menajerin aylık gelirine ilişkin beyanı da dikkat çekti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tolga Akış, hakimlikteki işlemlerinin ardından “müstehcenlik” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Manifest üyeleri gelirin yüzde 60’ını alıyor

Akış, ifadesinde Manifest üyelerinin gelir paylaşımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Menajerin beyanına göre, Manifest projesinden elde edilen gelirin yüzde 60’ı grup üyelerine dağıtılırken, yüzde 40’lık bölüm ise projenin giderleri için şirket bünyesinde tutuluyor.

Akış ayrıca grup üyelerinin başka kişilerle görüşmelerinin yasaklandığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu.

Sosyal medya reklamlarına sözleşme şartı

Manifest üyelerinin kendi sosyal medya hesapları üzerinden bağımsız olarak reklamlı paylaşım yapamadığı yönündeki iddialara da değinen Akış, bu iddianın kısmen doğru olduğunu ifade etti.

Akış, söz konusu uygulamanın Manifest projesini korumak amacıyla getirildiğini belirtti. Grup üyelerinin sözleşmeye aykırı davranmaları halinde ise kazançlarıyla orantılı belirli bir cezai şart bulunduğunu söyledi.

Mesut Adlin açıklaması

Tolga Akış, ifadesinde fotoğrafçı Mesut Adlin ile ilgili iddialara da yer verdi. Akış, Manifest’in fotoğraflarını çeken Adlin ile bazı kadınlara yönelik taciz iddialarının ardından çalışmak istemediklerini, bunun sonrasında kendisine karşı kin beslenmeye başlandığını öne sürdü.

Akış ayrıca eşi Gizem Akış ile mizah amacıyla gerçekleştirilen yazışmaların kendisini ve grubu itibarsızlaştırmak amacıyla kullanıldığını savundu.

Aylık geliri 350 bin TL

İfadesinde kendi gelirine de değinen Tolga Akış, aylık gelirinin 350 bin TL olduğunu belirtti.

Soruşturma kapsamında Akış hakkında yürütülen adli süreç devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi