Trabzonspor’un forvet adayları arasında yer alan Vladislav Vanat transferinde bordo-mavililerin elini güçlendiren gelişmeler yaşandığı öne sürüldü. Girona’nın Ukraynalı golcü için talep ettiği bonservis bedelinde geri adım atmaya başladığı, oyuncunun da Türkiye seçeneğine önceki döneme göre daha sıcak baktığı belirtildi.

Vanat yeniden gündemin üst sırasına çıktı

Felipe Augusto’nun takımdan ayrılmasının ardından santrfor arayışlarını hızlandıran Trabzonspor, daha önce de gündemine aldığı Vladislav Vanat için yeniden harekete geçti.

Girona’da forma giyen Ukraynalı futbolcunun transferinde İspanyol kulübünün yaklaşımının değişmeye başladığı ifade edildi. Girona’nın kadrodaki maaş yükünü azaltmak amacıyla Vanat’ın ayrılığına daha olumlu baktığı öne sürüldü.

Nwaiwu transferi belirleyici olabilir

Trabzonspor’un Vanat için atacağı adımların Chibuike Nwaiwu’nun geleceğiyle doğrudan bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Nijeryalı savunmacının Fulham’a transfer olması halinde bordo-mavili kulübün önemli bir bonservis geliri elde etmesi bekleniyor. Yönetimin bu kaynağın bir bölümünü santrfor transferinde kullanabileceği ve Vanat için daha somut bir teklif hazırlayabileceği ifade ediliyor.

Bordo-mavili yönetim böylece hem savunma hem de hücum hattındaki takviyeleri kulübün mali dengelerini gözeterek tamamlamayı planlıyor.

Girona 15 milyon euro istemişti

Transfer görüşmelerinin ilk aşamasında Girona’nın Vanat için 15 milyon euro bonservis talep ettiği belirtildi. Ancak süreç ilerledikçe İspanyol kulübünün bu rakam konusunda esneklik göstermeye başladığı ileri sürüldü.

Trabzonspor’un hedefi, bonservis bedelini kulübün bütçesine daha uygun bir seviyeye çekmek. Taraflar arasında ödeme planı ve transfer koşulları konusunda da görüşmelerin sürdüğü kaydedildi.

Vanat Türkiye’ye daha sıcak bakıyor

Transferde Trabzonspor açısından olumlu görülen bir diğer gelişmenin ise oyuncunun Türkiye’ye bakışındaki değişim olduğu belirtildi.

Avrupa’nın önemli liglerinden beklediği teklifleri henüz alamadığı öne sürülen Vanat’ın, daha önce mesafeli yaklaştığı Süper Lig seçeneğini artık değerlendirmeye başladığı ifade edildi.

Ukraynalı golcünün Trabzonspor ihtimaline olumlu yaklaşması, bordo-mavili kulübün transferdeki beklentisini artırdı.

Kariyerinde 66 gol attı

Vladislav Vanat, kariyerinde çıktığı 170 resmi maçta 66 gol ve 27 asist üretti. Ukrayna Milli Takımı formasını da giyen futbolcu, milli takım seviyesinde 17 karşılaşmada 2 gol kaydetti.

Hareketli oyun yapısı ve skor katkısıyla öne çıkan Vanat, Trabzonspor’un yeni sezonda hücum hattında aradığı profile uygun adaylardan biri olarak değerlendiriliyor.

Fatih Tekke’nin istediği profil

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke’nin yeni sezon planlamasında skorer özelliklerinin yanı sıra hareketli ve takım oyununa katkı verebilen bir santrfor istediği belirtiliyor.

Felipe Augusto’nun ayrılmasıyla oluşan boşluğu doldurmak isteyen bordo-mavililerde Vanat dosyasının geleceğini Nwaiwu’nun olası transferi, Girona’nın bonservis beklentisi ve oyuncunun kararı belirleyecek.

Kaynak: Haber Merkezi