Türk tenisinin yükselen isimlerinden Zeynep Sönmez, sezonun ikinci grand slam turnuvası olan Roland Garros’nda ilk turda elendi.
Milli sporcu, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen organizasyonda Avustralya adına mücadele eden Daria Kasatkina ile karşı karşıya geldi.
Kasatkina Karşısında 2-0 Mağlubiyet
Dünya sıralamasında Türk tenis tarihinin en yüksek derecesi olan 59’unculuğa yükselen Zeynep Sönmez, zorlu rakibi karşısında istediği sonucu alamadı.
Mücadelede Kasatkina, iki sette de üstün bir performans sergileyerek karşılaşmayı 6-4 ve 6-4’lük setlerle 2-0 kazandı.
Bu sonuçla milli tenisçi, turnuvaya ilk turda veda etti.
Türk Tenisi İçin Tarihi Başarı
Her ne kadar Roland Garros serüveni erken sona erse de Zeynep Sönmez’in dünya sıralamasındaki yükselişi Türk tenisi adına önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Başarılı sporcu, elde ettiği dünya sıralamasıyla Türk tenis tarihinde kadınlar kategorisindeki en önemli derecelerden birine imza atmıştı.
Grand Slam Heyecanı Sürüyor
Bu yıl 130. kez düzenlenen Roland Garros’ta dünyanın en önemli tenis yıldızları şampiyonluk mücadelesine devam ediyor. Paris’teki toprak kortlarda oynanan turnuva, tenis dünyasının en prestijli organizasyonları arasında yer alıyor.





