Alanya’da 1950 yıllarda yapılan ancak geçtiğimiz yıllarda heyelan sonucu çöken Ulaş, D-400’de ulaşımı riske atmamak adına Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün geoteknik projesi kapsamında başlayan çalışmaların tamamlanması ile bölge hem güvenli hem cazip hale geldi.
Yıllarca tamamen çökme riski taşıyan kemerlerin ve keson beton ile teras şeklinde yapılan duvarlar, ‘Alanya’ yazarak tasarlanan pencere görselleri bölgenin kartpostallık siluetini yeniden oluşturdu.
Dalga etkilerine karşı bloklu beton ve kademeli duvar sistemli betonarme güçlendirme çalışmaları tamamlanması ile özellikle mavi tura çıkanlar için görsel güzellik büyük ilgi çekiyor.
Tekne sahipleri ise yapılan yatırım nedeniyle Ulaş’ın fotoğraf ve videolarını sosyal medyalarından paylaşarak AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı’ya da teşekkür etti.
“HALKIN KULLANIMA UYGUN NEZİH BİR MEKAN OLMALI”
Alanya’nın simge yapılarından biri olan yerli ve yabancı tatilcilerinde ilgi gösterip fotoğraf çektirmekten keyif aldığı Ulaş yenilenen haliyle çok güzel olduğunu ifade eden Başkan Tavlı, “Ulaş’ın yenilenmesi süreci yaklaşık 208 milyon liraya mal oldu.
Kente yakışır, estetik bir yapı yeniden kazandırıldı. Simge bir yapı, kartpostallara konu olmuş bir güzellikti, en güzel şekilde yenilendi. Gece için aydınlatması da yapılacak.
Pencereleri karşıdan bakınca ‘Alanya’ yazacak şekilde tasarlandı. Merdivenden denize kadar ulaşmak mümkün. Buranın Alanya Belediyesi tarafından güzel bir mesire alanı olarak işletilip korunması gerekiyor.
Eğer güzel bir işletme olmazsa tekrar tahrip olur, orası nezih bir mekan olarak anılmalı. Bizim derdimiz siyaset değil Alanya’mıza en güzel faydalı hizmetleri kazandırma” dedi.





