ALKÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Alanya İŞKUR Müdürü Selami Harman protokole imza attı. Törende ALKÜ Genel Sekreteri Hüseyin Er, ALKÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sergen Gürsoy ve İş ve Meslek Danışmanı Sabahattin Kayaalp de yer aldı.
İŞKUR Kampüs hizmeti başlayacak
Protokol kapsamında kampüs içerisinde İŞKUR personeli tarafından öğrencilere yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek. İş ve meslek danışmanları aracılığıyla öğrencilere iş gücü piyasası, iş arama becerileri ve işveren görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verilecek.
Öğrencilere ayrıca özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri ve kariyer planlaması konularında destek sağlanacak.
Öğrencilere iş deneyimi desteği
İş birliğiyle öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılması ve aktif iş gücü hizmetlerinden daha etkin şekilde yararlanması hedefleniyor.
Bu kapsamda öğrencilerin İşbaşı Eğitim Programı ve İŞKUR Gençlik Programı gibi uygulamalardan faydalanmalarına yardımcı olunacak. İŞKUR, kariyer günleri, istihdam fuarları, bahar şenlikleri ve öğrenci topluluklarının etkinlikleri gibi dönemlerde kampüs içerisinde stant da açabilecek.
Rektör Türkdoğan'dan protokol mesajı
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, üniversite olarak öğrencilerin gelişimi ve mezuniyet sonrasında istihdam olanaklarının artırılması amacıyla farklı kurumlarla iş birlikleri yaptıklarını söyledi.
Türkdoğan, daha önce İŞKUR Gençlik Programı sayesinde öğrencilerin ilk iş deneyimlerini kazandığını belirterek yeni protokolün de öğrencilerin kariyerlerine katkı sağlayacağını ifade etti.
Alanya İŞKUR Müdürü Selami Harman ise iş birliği sayesinde yeni dönemde öğrencilere daha hızlı ulaşacaklarını belirterek protokolün hayırlı olmasını diledi.
İmza töreni, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.





