Antalya'nın batı ilçelerinde etkili olan yoğun yağışların ardından olası taşkınlara karşı ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor. Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, yağışlarla birlikte biriken rusubat ve kirletici atıkları iş makineleriyle temizliyor.

DSİ tarafından yapılan açıklamada, yoğun yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerin teyakkuz halinde olduğu belirtildi. Yağışın oluşturduğu birikintilerin temizlenmesi ve su akışının olumsuz etkilenmemesi amacıyla iş makineleriyle çalışma yürütülüyor.

"Yeşil Karıncalar" sahada

Çalışmalarda kullanılan DSİ'nin yeşil renkli özel iş makineleri, kurum içerisinde "Yeşil Karıncalar" olarak adlandırılıyor. Bu iş makineleri, taşkın riski bulunan bölgelerde yağış sonrası oluşan rusubat ve atıkların temizlenmesinde kullanılıyor.

Ekiplerin, Antalya'nın batısında etkili olan yağışların ardından olası taşkın risklerine karşı sahadaki çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Muhabir: Erkan UYSAL