NCSOFT'un Batı yayıncılık bölümü olan NC America, yaklaşan cyberpunk nişancı oyunu DEFECT'i yayınlayacağını duyurdu. NCSOFT daha önce (diğer şirketlerle birlikte) doğrudan iki yıl önce CEO/Oyun Direktörü Emanuel Palalic ve COO/Genel Müdür Garrett Young tarafından tanıtılan bağımsız bir stüdyo olan emptyvessel'e yatırım yapmıştı.
Oyun, korkunç verimlilikle kontrolü zorlayan her şeyi gören bir yapay zeka olan "Sistem" tarafından yönetilen tek bir mega şehrin kaldığı kasvetli bir gelecekte geçiyor. Titreyen ışıkların ve ufalanan kulelerin altında, haydut çeteler şehrin sektörlerinde kaotik çatışmalarda karşılık veriyor.
Geliştiriciler, herhangi bir duvarın yok edilebileceği, araçların ve aletlerin savaşa nasıl yaklaştığınızı tamamen yeniden tanımladığı ve her silah veya cephane türünün dünyayı ve düşmanları benzersiz şekillerde etkilediği SWAT ve Ready or Not'tan ilham alan HUD'siz, sürükleyici bir nişancı olarak tanımladı. Oyuncular, The System'in polis gücü, haydut Polis unsurları veya çeşitli çeteler dahil olmak üzere çeşitli gruplar arasından seçim yapar ve silah kaçakçılığı, hedeflere suikast yapma veya şüphelileri tutuklama gibi hedefleri tamamlamak için yarışır. DEFECT, çevrimdışı tek oyunculu bir mod, bir co-op/PvE modu ve her takımın kendi göreviyle girdiği benzersiz bir 4v4v4v4 PvP moduna sahiptir ve bu görevler dünyada neler olup olup gittiğine bağlı olarak dinamik olarak kesişebilir.
Film müziği, Atomic Heart ve yeniden başlatılan Wolfenstein ve Doom oyunları da dahil olmak üzere birçok yeni nişancıda önemli bir iz bırakan efsanevi besteci Mick Gordon tarafından ele alınacak. Oyunu Steam'de veya Epic Games Store'da mevcut.