İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, yılbaşında karkas etin kilogram fiyatının ortalama 250-260 lira arasında olduğunu, şu an ise kuzu karkas etin kilosunun 410 liraya, dananın ise 310 liraya yükseldiğini açıkladı. Kuzu etinin pahalı olmasının sebebinin üreticilerin bu yıl yeterince kuzu çıkarmadığını ve “malınızı kesmeyin” diye uyarılarda bulunduğunu belirten Tüfekçi, geçen yıl ocak ayında dana karkas etin kilosunun 130 lira olduğunu, bugün ise 310 liraya yükseldiğini söyledi. Tüfekçi, bu hafta ve önümüzdeki hafta itibarıyla yurt dışından biraz daha yoğun büyükbaş hayvan geleceğini bildirdi. Kasaplarda kıymanın kilogram fiyatının ise 500 ile 540 lira arasında değiştiğini, kuşbaşı etin fiyatı ise ortalama kıyma fiyatlarının 20 lira üzerinde olduğunu belirten Tüfekçi, yeni gelen zammın da fiyatlara yansıyacağını vurguladı. Tüfekçi, tüketicilerin kasaba fiyat sorduğunu ve et almadan çıktığını, Et ve Süt Kurumu tarafından zincir marketlere verilen uygun etin satıldığı yerlere yönelmeye başladığını da aktardı. -Haber Merkezi