Arı sütü, toz arı sütü, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği artık dışarıdan herhangi bir madde eklenmeden üretilecek. Ham propolis doğrudan tüketiciye sunulamayacak. Arı ürünlerinde bulaşanlar, pestisit kalıntıları ve veteriner ilaç kalıntılarına dair Türk Gıda Kodeksi’nin ilgili yönetmeliklerinin hükümleri uygulanacak. Söz konusu ürünlerde aroma vericiler ve aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri kullanılamayacak. Propolis tek başına sadece takviye edici gıda olarak piyasaya arz edilecek. Toz arı sütü, kurutulmuş arı poleni ve kurutulmuş arı ekmeği dışında arı sütü, poleni ve ekmeği, üretiminden son tüketiciye arz edilene kadar 8 derece ve altı sıcaklıklarda muhafaza edilecek. Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecilerinin, 6 ay içerisinde bu hükümlere uymaları gerekiyor. Daha önce etiketlenen veya piyasaya arz edilen ürünler ise 31 Aralık 2025 tarihine kadar piyasada bulunabilecek. Bu yeni düzenleme ile arı ürünlerinin daha güvenli ve sağlıklı hale gelmesi amaçlanıyor. -Haber Merkezi