Edinilen bilgilere göre, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Polis Memuru Tayfun Baş, gelen KADES ihbarı üzerine olay yerine sevk edildi. İddiaya göre şüpheli astsubay G.Y.'nin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan polis memuru, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Naaşı Denizli'ye Getirildi
Şehit polis için ilk tören Muğla İl Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi. Ardından naaşı, eşi ve aynı zamanda polis memuru olan Özlem Baş'ın talebi üzerine Denizli'ye getirildi.

Aslen Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Sınırteke Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi'ne getirildi.
Gözyaşları Arasında Defnedildi
İkindi namazını müteakip, Abdullah Pamuklu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından resmi tören düzenlendi. Şehit polis memuru, dualar ve gözyaşları eşliğinde Denizli Merkez Asri Mezarlık Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.
Törende şehidin ailesi, yakınları, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Henüz 17 gün önce ikinci kez baba olduğu öğrenilen Tayfun Baş'ın vefatı, meslektaşları ve sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı.





