Uzmanlar ve araştırmalar, çiğ olarak doğranan soğanların kaplarda veya buzdolabında saklandığında bakteri ürettiğini gösteriyor. Bu nedenle kesilen soğanlar bekletilmeden tüketilmeli.
Soğan Neden Dilimlenmemeli?
Soğan, salata ve yemeklerde sıkça kullanılır. Fakat uzmanlar pişmiş olarak tüketilmesini öneriyor. İçerisinde A, B ve C vitaminleri ve antioksidanlar barındıran soğan, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Fakat dilimlendiğinde geri dönülemez hastalıklara neden olabiliyor.
Artan Soğanları Ne Yapmalıyız?
Eğer doğradığınız soğanlar artıyorsa, onları evin bir bölümüne koyarak havadaki mikropları öldürmek için kullanabilirsiniz.
Zehirlenmeye Dikkat!
Yanlış tüketilen soğan, enfeksiyona ve gıda zehirlenmesine yol açabiliyor. Yarım kalmış bir soğanı ertesi gün yemek de tehlikeli. Bu durum zehirlenmelere kadar gidebiliyor. -Haber Merkezi