Sucuk aynı zamanda yüksek miktarda tuz içeriyor. Aşırı tuz tüketimi ise yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve böbrek problemlerine yol açabiliyor. Bazı sucuklarda bulunan koruyucu nitrat ve nitrit de fazla tüketildiğinde kanser riskini artırabiliyor. Yüksek kalori ve şeker içeriği ise obezite riskini ve metabolizma hastalıklarını tetikliyor. Bazı sucuklarda renklendirici, tatlandırıcı ve koruyucu gibi birçok zararlı katkı maddesi de bulunabiliyor. Uygun şekilde muhafaza edilmeyen sucuk ise bakteri ve mantar üremesine sebep olarak gıda zehirlenmelerine yol açabiliyor. Sucuk bazı insanlarda bağımlılık etkisi de yaratabiliyor ve karaciğer ve böbrek sağlığına zarar veriyor. Bu gibi sebeplerden dolayı sucuk tüketimini en aza indirmek ve gerektiği şekilde saklamak önem taşıyor.
Sucuk Tüketimini Azaltmak ve Sağlıklı Saklamak İçin İpuçları:
Sucuk tüketimini haftada 1-2 porsiyonla sınırlayın. Sucuk alırken içeriğini kontrol edin ve katkı maddesi içermeyen ürünler tercih edin. Ev yapımı sucuk hazırlayabilirsiniz. Sucuğu buzdolabında saklayın ve son kullanma tarihi dolmadan tüketin. Pişirdikten sonra sucuğun yağını süzün. Sucuk ile birlikte salata ve sebze tüketmeyi ihmal etmeyin. -Haber Merkezi