Beşiktaş galibiyetinin ardından Avrupa'da da kazanmak istediklerini belirten Reis, ilk 11'de değişiklik yapabileceklerini söyledi. Alman teknik adam, İskoç ekibinin aldığı ağır mağlubiyetin ardından tehlikeli bir rakip olabileceğine dikkat çekti.

Trabzonspor'da Hedef 6 Puan

UEFA Konferans Ligi'nin ikinci haftasında Trabzonspor, 22 Ekim Perşembe günü saat 19.45'te İskoçya temsilcisi Hearts'ı Papara Park'ta ağırlayacak.

Avrupa kupalarına iyi bir başlangıç yapan bordo-mavililer, ilk maçında Finlandiya ekibi KuPS Kuopio'yu deplasmanda 4-2 mağlup etmişti. Beşiktaş karşısında sahasında aldığı 2-0'lık galibiyetle moral bulan Trabzonspor, Hearts karşısında da kazanarak puanını 6'ya çıkarmayı hedefliyor.

Teknik direktör Thomas Reis, yoğun maç takvimine rağmen takımının karşılaşmaya hazır olduğunu belirtti.

“Avrupa'ya iyi bir başlangıç yaptık ve bu maçta da puanları almak istiyoruz. Takımımız hazır durumda. Bugün belki yorgun ama yarın hazır olacak.”

İlk 11'de Değişiklik Sinyali

Beşiktaş maçının ardından kısa sürede yeni bir karşılaşmaya çıkacaklarını hatırlatan Reis, kadroda değişiklik yapabileceklerini ifade etti.

Sakat oyuncuların bulunduğunu ve bazı isimlerin kadroda yer almayacağını belirten deneyimli çalıştırıcı, son kararını yapılacak antrenmanın ardından vereceğini söyledi.

Reis, galibiyetin önemine vurgu yaparak UEFA Konferans Ligi'nde üst tura yükselme hedeflerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Alman teknik adam, 10-11 puanın play-off aşamasına devam etmek için yeterli olabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

Hearts'ın Ağır Mağlubiyeti Uyarısı

Hearts'ın son karşılaşmasında 7-1'lik mağlubiyet yaşamasının Trabzonspor açısından nasıl bir anlam taşıdığı sorulan Reis, rakibinin güçlü bir reaksiyon gösterebileceğini belirtti.

Büyük mağlubiyetlerin ardından takımların kendilerini yeniden kanıtlamak isteyeceğini söyleyen Reis, bu durumun İskoç ekibini daha tehlikeli hale getirebileceğini ifade etti.

“Büyük mağlubiyetlerin ardından takımlar iyi bir duruş sergilemeye çalışır. Bu tür mağlubiyetler ağır, kolay değil. Bizim için tehlikeli olacaktır.”

Reis, Trabzonspor'un rakibin durumundan bağımsız olarak kendi oyun gücünü sahaya yansıtması gerektiğini vurguladı.

Trabzonspor'da Sakatlıklar Gündemde

Bordo-mavili ekipte Batagov, Onuachu ve genç kaleci Onuralp Çevikkan'ın sakatlıkları bulunuyor. Bu eksiklerin Hearts karşısında sahaya çıkacak kadroyu etkileyebileceği belirtiliyor.

Kadrosundan memnun olduğunu dile getiren Reis, genç oyuncuların forma şansı bulmasının da önemli bir fırsat oluşturduğunu söyledi. Teknik adam, takımın yüksek oyun temposunu ve kalitesini korumayı amaçladıklarını ifade etti.

Maç Saat 19.45'te Başlayacak

Trabzonspor ile Hearts arasındaki UEFA Konferans Ligi mücadelesi, 22 Ekim Perşembe günü Papara Park'ta oynanacak. Saat 19.45'te başlayacak karşılaşmayı Belçikalı hakem Lawrence Visser yönetecek.

Trabzonspor, taraftarı önünde kazanarak Avrupa'daki başarılı başlangıcını sürdürmeyi ve puanını 6'ya yükseltmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi