Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, anlaşmanın askeri üretim, teknik eğitim ve araştırma-geliştirme (AR-GE) alanlarında ortak çalışmaları teşvik edeceği belirtildi.

Dört Ülkeden Savunma İş Birliği

Türkiye, Katar, Pakistan ve Endonezya'nın imzaladığı Bedir Mutabakatı ile dört ülke arasındaki savunma iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre mutabakat, askeri üretim alanında ortaklığı teşvik etmeyi ve ülkelerin askeri kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlıyor. Anlaşma kapsamında teknik askeri eğitim ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de iş birliğinin artırılması öngörülüyor.

Askeri Üretim ve AR-GE Ön Planda

Bedir Mutabakatı'nın öne çıkan başlıkları arasında askeri üretimde iş birliği, teknik askeri eğitim ve AR-GE çalışmaları yer alıyor. Dört ülkenin bu alanlarda ortak hareket etmesiyle askeri kapasite ve teknik yetkinliklerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Mutabakata ilişkin ayrıntıların ve iş birliğinin uygulama aşamasına yönelik gelişmelerin açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi