Alanya ilçesine bağlı Uzunöz Mahallesi’nde havaların soğuması ve yaylalardan dönüşlerin başlamasıyla birlikte aç kalan kurtların yerleşim yerlerine yakın noktalarda görülmesi vatandaşları tedirgin etti.

SOĞUK HAVAYLA BİRLİKTE KURTLAR MAHALLE ÇEVRESİNDE GÖRÜLMEYE BAŞLADI

Yaylalarda yiyecek bulmakta zorlanan kurtların dağdan aşağı inmesi, bölgede yaşayanlar arasında endişeye neden oldu. Yaz aylarında yaylalara çıkan yörükler, havaların sertleşmesiyle birlikte köylere geri dönmeye başlarken, Uzunöz’de son günlerde kurtların daha sık görülmesi dikkat çekti.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN, HAYVANCILIK YAPANLAR ENDİŞELİ

Mahallede özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşların kaygı yaşadığı belirtilirken, gece saatlerinde hayvanların korunması için ek önlemler alındığı ifade edildi. Bölge sakinleri, kurtların daha fazla yaklaşmaması için yetkililerden çalışma yapılmasını talep ediyor.

KURT, ARAÇTAN KAÇARKEN KAMERAYA YANSIDI

Mahalle içinden aracıyla geçen bir vatandaş ise kurtlardan birini cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Kaydedilen görüntüde, aracın ışıklarını fark eden kurdun hızla bulunduğu yerden uzaklaştığı görüldü.

Kaynak: İHA