Avokado, lezzeti ve besin değeri bakımından oldukça popüler bir meyvedir. Fakat en büyük dezavantajı ise çabuk bozulmasıdır. Bir avokadoyu tam olgunlaşmadan önce aldığınızda veya yarısını kullandıktan sonra kalan kısmı nasıl taze tutacağınızı bilemezsiniz. Neyse ki, bir beslenme uzmanından bu sorunun üstesinden gelmenizi sağlayacak basit bir ipucu var! Daily Star’da yer alan habere göre, bütünsel beslenme uzmanı Kayla Chandler, avokadoların çabuk bozulması sorununun özellikle pahalı olduklarında daha da can sıkıcı olduğunu biliyor. Bu nedenle, insanlara avokadolarını daha uzun süre taze tutmalarına yardımcı olacak bazı ipuçları paylaşıyor. Kayla, avokadonun ömrünü uzatmak için çeşitli yöntemler denediğini ve sonunda evde bulunan basit bir malzemeyle muhteşem bir çözüme ulaştığını söylüyor. Bu yöntem şu şekilde:
Malzemeler:
Yarım avokado
Limon
Limon suyu (isteğe bağlı)
Cam kap
Uygulama:
Avokadonun kesilmiş kısmını limonla ovalayın veya limon suyunu bir fırça yardımıyla sürün. Avokadoyu cam bir kaba koyun ve buzdolabına yerleştirin.
Bu yöntemin arkasındaki bilim:
Limon suyunun asidi, avokadonun pH seviyesini düşürerek enzimatik aktiviteyi azaltır ve yeşil renginin kahverengiye dönüşmesini engeller. -Haber Merkezi