Afyonkarahisar’da 8 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de ağır yaralandığı silahlı saldırıların şüphelisi Arif Sefa Özdemir’in jandarmaya verdiği ifade ortaya çıktı. Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yakalanan 28 yaşındaki şüpheli, cinayetleri ve kaçış sırasında gerçekleştirdiği araç gasplarını ayrıntılarıyla anlattı. Özdemir, iki kadın öğretmeni öldürmeden önce geri sayım yaptığını, kaçarken bazı köylerde kendisini MİT personeli olarak tanıtarak tabanca temin etmeye çalıştığını da öne sürdü.

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini, Kıyır ve Yukarıtandır köylerinde pompalı tüfekle saldırılar düzenleyen Arif Sefa Özdemir’in ifadesinde, olayların başlangıcına ilişkin dikkat çeken ayrıntılar yer aldı.

İlk saldırıyı borç anlaşmazlığı sonrası gerçekleştirdi

Biçerdöver operatörlüğü yaptığını belirten Özdemir, ifadesinde sabah saatlerinden itibaren yoğun miktarda alkol aldığını, pompalı tüfeğini ve fişek dolu kovayı aracına koyarak buluşma yerine gittiğini anlattı.

Şüpheli, Kırşehirli Noman Toprak’tan vadeli biçerdöver aldığını, biçerdöverin yanması ve kalan borç nedeniyle aralarında anlaşmazlık yaşandığını söyledi. Gazlıgöl girişinde buluştuğu kişileri Ayazini köyünün kırsalına götürdüğünü belirten Özdemir, burada tartışmanın ardından öldürme kararı aldığını ifade etti.

İfadesinde saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğini anlatan şüpheli, araçla kişilerin kaçmasını engellediğini ve ateş ederek üç kişiyi öldürdüğünü beyan etti.

Kaçış için araçları gasp etti

İlk saldırının ardından kaçış güzergâhında araç değiştirmek amacıyla yeni saldırılar düzenlediğini anlatan Özdemir, Kıyır köyü yolunda önünü kestiği araçtaki Seydi Ahmet A. ve Satı A.’yı öldürdüğünü ve araçlarını gasp ettiğini söyledi.

Şüpheli, gasp ettiği araçla ilerlediği sırada hafif şekilde temas ettiği başka bir aracın sürücüsü İsmail Ş.’yi de tüfeği görüp polisi arayacağını söylemesi üzerine başından vurduğunu anlattı.

Selimiye köyü yakınlarında kendisini sıkıştırdığını iddia ettiği bir çekiciye de ateş açtığını belirten Özdemir, Afyonkarahisar merkezde ise aracını vermediğini öne sürdüğü Sevgi P.’yi başından vurarak ağır yaraladığını ifade etti.

Öğretmenleri öldürmeden önce geri saymış

Şüphelinin ifadesindeki en dikkat çekici bölümlerden biri, Yukarıtandır köyü yakınlarında öğretmenlerin bulunduğu araca yönelik saldırı oldu.

Aracı değiştirmek amacıyla siyah renkli bir otomobilin önünü kestiğini anlatan Özdemir, araçta üç kadın bulunduğunu söyledi. Ön koltuktaki kadının araçtan indiğini, diğer iki kadının ise otomobilde kaldığını belirten şüpheli, önce 10’dan, ardından 5’ten geriye saydığını ve daha sonra araçta kalan iki kadına ateş ettiğini beyan etti.

Araçtan inen kadına zarar vermediğini söyleyen Özdemir, saldırının ardından başka bir aracı da gasp ederek kaçışını sürdürdüğünü anlattı.

Muhtarlardan tabanca almaya çalışmış

Öğretmenlere yönelik saldırının ardından Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine geçtiğini belirten şüpheli, Kırka ve Taşlık mahallelerinde de silah zoruyla araç gasp ettiğini itiraf etti.

Pompalı tüfeğin taşınmasının zor olması nedeniyle tabanca aradığını söyleyen Özdemir, bazı köylerde muhtarların evlerini bulduğunu anlattı. Şüpheli, kendisini “Ankara’dan denetleme görevlisi” ve “MİT personeli” olarak tanıtarak muhtarlardan beylik tabancalarını almaya çalıştığını, ancak başarılı olamadığını ifade etti.

Jandarmadan kaçarken yakalandı

Kaçışı sırasında kullandığı aracın çamura saplanması üzerine yaya olarak ilerlediğini anlatan Özdemir, Taşlık Mahallesi’nde anahtarı üzerinde bulunan başka bir aracı aldığını söyledi.

Jandarmanın dur ihtarına uymayarak kaçmaya devam ettiğini belirten şüpheli, araçtan indikten sonra yaya olarak kaçmaya çalışırken düşerek yakalandığını ifade etti.

İfadesinin sonunda yaptıklarından pişman olduğunu söyleyen Özdemir, olayları alkolün etkisiyle gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Kaynak: Haber Merkezi