Olay, dün saat 12.00 sıralarında Kaleiçi’nin üst kısmında yer alan tarihi surlarda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir gün önce Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıta çıkarak eylem yapan Ertan Ö. (48), bu kez surların yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki bölümüne çıktı.

Antalya Kaleiçi’nde Hareketli Saatler! Çorbayla Ikna Oldu (1)

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölge güvenlik şeridiyle kapatılırken, ekipler şahsı ikna etmek için çalışma başlattı.

Kulaklıkla Müzik Dinleyip Dans Etti

Şahsın yanında alkol ve gazoz bulunduğu öğrenildi. Olay sırasında telefondan açtığı müzikleri kulaklıkla dinleyen kişi zaman zaman dans etti.

Antalya Kaleiçi’nde Hareketli Saatler! Çorbayla Ikna Oldu (4)

Çevrede toplanan vatandaşlar ve turistler yaşananları merakla izledi. Olay bölgesinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Başkomiserin Çabası Sonuç Verdi

Saatler süren ikna çalışmalarının ardından itfaiye merdiveniyle şahsa yaklaşan Başkomiser Zahit Şahinalp devreye girdi. Uzun görüşmeler sonucunda şahıs sakinleştirildi.

Antalya Kaleiçi’nde Hareketli Saatler! Çorbayla Ikna Oldu (3)

Karnının acıktığını söylemesi üzerine çevredeki bir esnaftan çorba getirildi. Çorbanın ardından ikna olan şahıs, sepete alınarak güvenli şekilde aşağı indirildi.

Polis Merkezine Götürüldü

Sağlık ekipleri tarafından ilk kontrolü yapılan kişi, işlemleri için polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Antalya Kaleiçi’nde Hareketli Saatler! Çorbayla Ikna Oldu (2)

Kaynak: İHA