Alanya Mobilyacılar Odası Başkanı ve S.S. Alanya Sanayi Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Alataş, SGK, BAĞ-KUR ve vergi borcu bulunan esnafa yönelik yeni kredi imkânını duyurdu. Düzenlemeyle birlikte söz konusu borçları nedeniyle krediye erişemeyen esnafın, borçlarını kapatabilmesi amacıyla kooperatif üst limitine ek olarak 300 bin TL’ye kadar kredi kullanabilmesinin önü açıldı.

‘BORCU YOKTUR’ YAZISI İSTENMEYECEK

Yeni uygulamanın en önemli kolaylıklarından biri ise kredi kullanımında esnaftan SGK, BAĞ-KUR ve vergi borçlarına ilişkin “borcu yoktur” yazısının istenmeyecek olması.

A L A T A Ş

Alataş, esnafın borçlarının kapatılmasına yönelik kredinin Alanya Sanayi Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üzerinden kullanılabileceğini belirterek, “SGK, BAĞ-KUR ve vergi borçlarından dolayı kredi kullanamayan esnaflarımız, bu borçları için kooperatif üst limitine ek olarak 300 bin TL’ye kadar kullandırılan ‘Borç Kapatma Kredisi’nden yararlanabilecek. Borcu yoktur yazısı istenmeden kooperatifimizden kredi kullanımı yaptırabilmekteyiz” dedi.

ALATAŞ’TAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Uygulamanın esnaf açısından önemli bir finansman kolaylığı sağlayacağını ifade eden Alataş, düzenlemenin tüm esnafa hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen yetkililere teşekkür etti.

Muhabir: Alkın BİRİCİK