Karatay, beyaz lahananın dünyanın en önemli ve en sağlıklı yiyeceği olduğunu ve özellikle ev yapımı turşu şeklinde tüketildiğinde doğal bir probiyotik kaynağı olduğunu söylüyor. Kış aylarında bol bol beyaz lahana tüketmenin önemine değiniyor ve çocuklara da bu alışkanlığı kazandırmanın hastalıklardan koruyucu etkisi olduğunu belirtiyor. Uzun yaşamı destekler: Karatay, köylerdeki yaşlıların uzun ömürlerinin sırrının beyaz lahana turşusu tüketiminde olduğunu dile getiriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İltihapları azaltır. Sindirim gazlarını alıcı etkisi vardır. Sindirimi düzenler ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Kansere karşı koruyucu etkileri vardır. Karatay, beyaz lahana turşusunun lif bakımından da zengin olduğunu ve probiyotik bakteriler içerdiğini ekliyor. -Haber Merkezi