ACAI ÜZÜMÜ
ZENGİN C vitamini içeriğiyle Güney Amerika yağmur ormanlarında yetişen bu bitki yüksek miktarda antioksidan içerir.
Kırmızı/mor meyveler buruk acı tadları olsa da yüksek besin değerleri ve doğal anti-aging etkileriyle günlük diyetinizde mutlaka bulunması gereken mucizelerdir. Taze ya da dondurulmuş hallerinin yanında takviye gıda olarak toz halinde alıp meyvesuyu ya da smoothielerinize katabilirsiniz.
TIGER NUTS
TİGER nuts pek çok besleyici içeriğe sahip bir yemiş türüdür. Antioksidan özelliği sebebiyle son günlerde popülerliği oldukça arttı. İçerdiği vitamin E oranının yüksekliği yaşlanma ertkilerinin azaltılmasında oynadığı rolü destekler nitelikte. Tiger nut genellikle atıştırmalık olarak tüketilse de, biraz maceracı davranıp pek çok yemişte uygulanan yöntemlerle sütünü yapmanız da mümkün!
ZERDEÇAL
ZERDEÇAL parlak sarı rengini içerisindeki “curcumin” adlı maddeden alır. Klinik çalışmalar göstermiştir ki curcumin maddesi, cildinize zarar veren kimyasallara ve çevresel faktörlere karşı koruyucu bir kalkan görevi görür. Aynı zamanda serbest radikallerle savaşır ve enflamasyonu azaltır. Akne ve sedef hastalığının tedavisinde etkin rol oynadığı yine çeşitli çalışmalarla kanıtlanmıştır. Curcumin aynı zamanda kolajen sentezi üretimine yardımcı olarak cildin yenilenmesi ve elastikiyet kazanmasına yardımcı olur. Zerdeçalı toz olarak satılan formlarında içeceklerinize ve yemeklerinize katarak ya da likit ekstrat formuyla günde 1 kaşık tüketmeniz yeterli olacaktır.
CHIA TOHUMU
CHIA, kolajen ve sağlıklı hücre üretimine içerdiği omega-3 yağ asitleriyle yardım ederek cilt yapınızı güçlendirir ve kırışıklık karşıtı bir rol oynar. Meyve smoothilerinde ya da hindistan cevizi, badem vb. sütlerden yapabileceğiniz pudinglerde kullanabilirsiniz.
KABUKLU YEMİŞLER
YAŞLANMA karşıtı yiyecekler arasında diğer ürünlere göre kalori bakımından yüksek olsalar da kabuklu yemişler, kalp rahatsızlıklarını önleyen ve kolesterol seviyesini düşüren antioksidanlarla, sağlıklı doymamış yağlarla ve zengin besin öğeleriyle doludur. Badem, pikan cevizi, fıstık ve makademya en ideal seçeneklerdir. Bu yemişleri mutlaka ölçülü tüketmeye dikkat edin. -Haber Merkezi