Sabah gazetesinde yayınlanan habere göre bir uzman doğru çay içme yöntemini tüm yönleriyle başladı. Erdoğan, burada basın mensuplarının, CHP Genel Başkanı Özel’in görüşme talebiyle ilgili sorusuna, “Benimle bir görüşme talepleri oldu. İnşallah en kısa zamanda bir araya gelişi de gerçekleştiririz.” karşılığını verdi.
Profesyonel çay tadımcısı şöyle açıkladı:
“Bu, ısının daha fazlasını muhafaza eder ve tutarlı bir sıcaklığı muhafaza eder, bu da çay yapraklarının açılmasına ve tatların açığa çıkmasına olanak tanır.”
Çaydan daha fazla lezzet alabilmek için uzmanlar, demleme işlemi sırasında poşet çayınızı hafifçe karıştırmanız gerektiği konusunda hemfikirdir.
Çay poşetini ne kadar süre demlemeniz gerektiğine gelince, bu demlemenizin ne kadar güçlü olmasını istediğinize bağlıdır.
Jake, mükemmel içecek için siyah çayın dört dakika demlenmesini öneriyor. Bazı kişiler daha uzun süre beklemek isteyebilir, ancak Jake, “hoş olmayan acılık ve burukluk” ile sonuçlanabileceği için çok uzun süre içeride bırakılmasını önermiyor.
Suyunuzun sıcaklığı da çayda büyük bir fark yaratacaktır. Uzman, mükemmel demleme için en uygun sıcaklığın genellikle 95-98C arasında olduğunu söylüyor. Jake şunları söyledi:
“Isıyı iletmek ve etkili bir şekilde muhafaza etmek ve aynı zamanda tadı etkilememek için doğru kupa tipini seçmek, lezzetli bir fincan çay hazırlamanın önemli bir parçasıdır.
Cam ve porselenlerin hepsi pürüzsüzdür, gözeneksizdir ve dayanıklıdır” çayınızın lezzetini etkilemez. (Haber Merkezi)