İstanbul’da baraj doluluk oranları, son haftalarda etkili olan yağışların ardından yükselişini sürdürdü. İSKİ’nin 2 Kasım 2026 tarihli verilerine göre kentteki barajların ortalama doluluk oranı yüzde 53,71’e ulaştı. Geçtiğimiz hafta yüzde 52,77 olarak ölçülen oran, bir haftada yaklaşık 1 puan arttı.
İstanbul barajlarında son durum
Ekim ayının son haftalarında etkisini artıran yağışlar, İstanbul’un su kaynaklarına olumlu yansıdı. Geçen yıl kasım döneminde yüzde 30 seviyesini aşmakta zorlanan baraj doluluk oranları, bu yıl yüzde 50’nin üzerine çıktı.
İSKİ’nin açıkladığı güncel verilere göre bazı barajlarda doluluk oranı yüzde 90’ın üzerine çıkarken, bazı barajlarda ise su seviyesi düşük kalmaya devam ediyor.
Barajların doluluk oranları
2 Kasım 2026 itibarıyla İstanbul’daki barajların doluluk oranları şöyle:
-
Ömerli: Yüzde 78,67
-
Darlık: Yüzde 91,21
-
Elmalı: Yüzde 62,35
-
Terkos: Yüzde 38,25
-
Alibey: Yüzde 70,97
-
Büyükçekmece: Yüzde 31,69
-
Sazlıdere: Yüzde 33,39
-
Istrancalar: Yüzde 44,26
-
Kazandere: Yüzde 3,35
-
Pabuçdere: Yüzde 2,60
En yüksek doluluk Darlık Barajı’nda
Açıklanan verilere göre İstanbul’da en yüksek doluluk oranı yüzde 91,21 ile Darlık Barajı’nda ölçüldü. Ömerli Barajı yüzde 78,67, Alibey Barajı ise yüzde 70,97 doluluk oranıyla öne çıktı.
Kazandere ve Pabuçdere barajlarında ise doluluk oranları sırasıyla yüzde 3,35 ve yüzde 2,60 seviyesinde kaldı.





