Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi yeşil erik, vitamin deposu olmasının yanı sıra lezzetiyle de ağız sulandırıyor. Peki, eriği tuzla birlikte tüketmenin sağlığınıza zararı var mı? A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri bakımından zengin. Potasyum ve magnezyum içeriği ile sağlığa destek sunar. Düşük kalorili olması nedeniyle diyet yapanlar için ideal. Sindirim problemlerine iyi gelir, kabızlığı hafifletir. İdrar söktürücü özelliği ile karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma gibi hastalıklara şifa kaynağı olabilir. Mevsiminde bol bol tüketilmesi tavsiye edilir.
Erik Tuzla Tüketilmeli mi?
Diyabet hastaları için taze erik tüketimi önerilir. Hijyen kurallarına dikkat edilmesi önemlidir. Erik kabuğundaki olası ilaç kalıntılarından arındırılmalıdır. Fazla tuz tüketimi erikle birlikte de olsa hipertansiyon riskini artırabilir ve böbreklere zarar verebilir. Sağlık ve lezzet dolu bir seçenek arayanlar için erik, sofraların vazgeçilmezi olabilir. Hem besleyici özellikleriyle hem de tatlı tadıyla, her mevsimde keyifle tüketebilirsiniz. Ancak, tuzla birlikte tüketilmesi yaygın olsa da, fazla tuz tüketiminden kaçınmak önemlidir. -Haber Merkezi