Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketiciyi korumak amacıyla “Türk Gıda Kodeksi Tereyağı ve Sadeyağ Tebliğ Taslağı”nı görüşe sundu. Taslakta yer alan düzenlemeler ile tereyağı ve sadeyağın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için gereken özellikler belirleniyor. Tuz ilave edilmeyen tereyağının süt yağı oranı en az %82 olacak. Çeşni maddesi bulunmayan tereyağında aroma vericilerin kullanılamayacağı tebliğe eklendi. Düzenleme kapsamındaki ürünlerde, süt ürünü aroma vericileri de kullanılamayacak. Ürünlerin etiketi temel görüş alanında yer alması gerekecek. Ürünlerin içerdiği süt yağı miktarları, gıda adının yanında ve aynı punto büyüklüğünde belirtilecek. Tereyağında kullanılan çeşni maddesi de gıdanın adıyla birlikte kullanılacak. İşletmecilerin 31 Aralık 2024’e kadar tebliğin hükümlerine uyum sağlamaları gerekiyor. -Haber Merkezi