Coşkun Karadağ kendine yakışanı yapıyor, seçimi kazanan rakibi Şengül Yeşildal'ı ve tüm yöneticileri tebrik edip, bir süre daha salonda kaldıktan sonra ayrılıyor. Yani Karadağ seçimi kaybettim diye küsmüyor, partisine darılmıyor, kırılmıyor. Seçimi kaybeden Coşkun Karadağ, yönetime giren ve giremeyen tüm yönetim listesindeki arkadaşları ile Pazar günü istirahat ediyor, Pazartesi günü parti binasında toplanıyor.
Coşkun Karadağ, "Bu parti bizim, başkanlığı kazanan Şengül Yeşildal'ı tebrik ediyorum' diyor, parti içi birlik mesajları veriyor. Yani partisini iktidara taşımak için kendisini kongrede yıkarak, başkan seçilen Şengül Yeşildal hanıma tam destek, hep destek vereceğine dair söz veriyor. Şengül Yeşildal, yaptığı basın açıklamasıyla kongrede oy kullanan ve kullanmayan herkese teşekkür ederken, rakibine ise ayrı bir teşekkür ediyor.
Çarşamba günü oluyor, Şengül Hanım görevini devralıyor. Partinin salonu hınca hınc dolu ve herkes Şengül Yeşildal'ı tebrik ediyor. Yeşildal ise tüm konukların elini tek tek sıkıyor ve birlik pozu veriyor. Ama Yeşildal, rakibi Coşkun Karadağ'ı görünce onun yanına gidiyor ve elini sıkıyor. Kendisine kongredeki tutumları nedeniyle teşekkür ederken, Karadağ ise rakibine ortak çalışma yapma sözü veriyor.
Yeşildal bununla da kalmıyor, devir teslim töreninde, 'Coşkun Bey'i buraya alabilir miyiz' diyerek yanına davet ediyor. CHP İlçe Kongresi, kavgadan, gürültüden uzak yapılıyor. Yani CHP'nin Alanya'daki ilçe kongresinde kazanan CHP oluyor. Yani CHP'nin kongresinde samimi bir ortam doğuyor, partinin iktidar olması için kazanan başkan da, seçimi kaybeden aday da aynı ortamda bulunup, birlikte hareket edebiliyorlar. CHP İlçe Kongresi, tüm partilere ve parti genel merkezlerine örnek olmalı. Türkiye'de bir çok parti ve odaların ilçe kongresi yumruklaşmalara neden olurken, Alanya'da barış ve birlik havası esiyor. Yani CHP, herkese örnek oldu.
Başarı birlikte gelir
CHP'nin Cumhuriyet tarihinde ilk kez Alanya'da İlçe Başkanlığını kadın olarak Şengül Yeşildal yapacak. Yani bugüne kadar erkeklerin görev aldığı ama başarıya sürükleyemediği CHP'yi, Alanya'da ilk kadın ilçe başkanı Şengül Yeşildal başarıya götürür. Belki de Alanya tarihinde CHP, 2015 seçiminde beklenmedik bir oy alır ve Şengül Yeşildal, tüm Türkiye'nin de dikkatini çekebilir. Çünkü bugüne kadar partisini iyi bilen, parti içi demokrasinin en iyi işlenmesi için elinden geleni yapan Şengül Yeşildal, Alanya'yı da biliyor, Alanya'nın sorunlarını da.
Yani Şengül hanım sayesinde partiye bir bayan eli değecek. Belki o bayan eli, bu partinin Türkiye'de iktidar olmasını sağlayacak. Çünkü insanlarla diyalogu, partililere karşı ilgi ve alakası sayesinde tüm teşkilatları sokağa indirip, partinin oy oranını da iki veya üç katına çıkarabilir.
Tabiki CHP İlçe Teşkilatı'nın başarı sağlayabilmesi için Şengül Hanım kadar onun yönetim kurulunda görev alacak isimlere de önemli görevler düşüyor. Çünkü, 'Ben Coşkun Karadağ'ın listesinden yönetime girdim' diyerek parti içi huzuru bozmak isteyenler olursa, o zamanda parti başarılı olamaz. O nedenle herkes partinin yönetim kurulu üyesi olarak Şengül hanım kadar çalışırsa, o zaman başarı gelir. Yoksa başarı flan gelmez. O nedenle partinin tüm ilçe başkanları, eski yöneticileri, yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte tüm üyeler birlik ve beraberlik halinde hareket ederse, CHP Alanya'da başarıyı sağlar, kazanan da CHP ve CHP'liler olur.
Bu başarıyı istemek veya istememek de onların işi.