Bütün dünyayı etkisi altına alan 'korona virüs salgını' ülkemizde de büyük bir tehlike yarattı ve bu tehlike sürüyor.
26'ncı haftada oynanan Beşiktaş maçı sonrası ne demişti Fatih Terim, 'Çocuklarımın canı neden önemli değil. istediğinizi şampiyon ilan edin oynamayalım kardeşim eğer birilerine zarar gelecekse.' Akabinde hem Terim hemde Abdurrahim albayrak korona virüslü tedavisi görümüştü. Şimdi bu hastalığı atlatmış olmak tekrar bulaşmayacağı anlamına gelmiyor. Örnekleri var bulaşıyor. Şimdi ne oldu da herkes sus pus oldu. Ligler oynanmamalı.
Şimdi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, diyorki; 'Maçların oynanıp oynanması konusunda karar Türkiye Futbol Federasyonu'nun. Adam sorumluluk almıyor. Oynansın demiyor. Şimdi maçlar yüzünden futbol takımlarında peş peşe virüs görülürse ne olacak? Sorumlusu kim olacak? Ligi oynatmayın kardeşim. Ya mevcut haliyle tescil edin veya bu sezonu oynanmamış kabul edin. Bu sene için küme düşma kaldırılıp gelecek sezon daha fazla takımla lig oynanbilir. İngiltere ligi 24 takımla oynanıyor. Süper Lig gelecek sezon 22 takımlı olsa hiç bir zararı da olmaz. Ziraat Türkiye Kupasında da sadece üç maç kaldı. ZTK, bir şehirde bir sahada bir hafta içinde bitirilebilir.
Birde bu durumu, teknik ekibe antrenörlere ve futbolculara sormak lazım. Sahada riske girecek olan onlar. Seyahat edip riske girecek olan onlar. Liglerin oynanması konusundaki kararı TFF tek başına vermemeli. Kulüplerin, futbolcuların sesine de kulak vermeli.
Ülkemiz diğer birçok ülkeye göre ve nüfus oranına göre korona virüsle mücadelede oldukça başarılı olmuştur. Bu konuda başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere çalışan bütün sağlık ekibine teşekkür etmek gerekir. Salgın dönemini iyi idare ederken, tam düşüşe geçmişken insanlarımızın herşey normale dönmüş gibi hareket etmeleri büyük riskdir. Sadece Türkiye'de değil bütün dünyada düşüş bir süre devam ettikten sonra Türkiye'de de bitme noktasına gelince normale dönebiliriz. Çünkü bu lanet viüsün bulaşması kolay yayılması kolay ama tespiti uzun sürüyor ve zaman alıyor.