Alanya'yı iki belediye başkanının yöneteceğini hepimiz bilmiyor muyuz, biliyoruz. O zaman Büyükşehir'in bir birim açması ve başına da iki ismi koyması sizi neden ürkütüyor?
Büyükşehir Kanunu'nda Alanya'da hem Büyükşehir Belediyesi'nin, hem de Alanya Belediyesi'nin ayrı ayrı yetkileri var. Birisinin yetki alanına diğer birinin karışma yetkisi yok. Yani Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in, ilçe belediye başkanı Adem Murat Yücel'e, 'Senin yetki alanındaki hizmeti ben yapacağım' deme şansı ve lüksü yok, Yücel'in de Türel'e böyle bir şey deme şansı ve yetkisi yok.
Yani hem Türel'in, hem de Yücel'in çalışma alanı ayrı. O zaman Alanya'da Belediye Başkanı Adem Murat Yücel hizmet yaparken, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yan gelip, yatmasını mı istiyorsunuz. Kusura bakmayın arkadaş, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bir yetkisi varsa, o da yetkisini kullanır.
Benim bildiğim Türel, 'Büyükşehir, Alanya'ya hizmet yapamadı' sloganını da size kullandırtmaz. O nedenle Büyükşehir Koordinasyon Merkezi açmasın, bir Koordinatör atamasın, bu şehre hizmet yapmasın diye isyan ediyorsunuz ama bu çığlıklarınız boşa. Yani hiç olmazsa Cenab-ı Allah'ın size verdiği sesinizi boş yere harcamayın.
Yani Alanya'da hem Büyükşehir'in, hem de Alanya Belediyesi'nin hizmette bir rekabet içinde olması bizim için iyidir. İki belediyenin, 'Ben Alanya'ya ne kadar hizmet edersem, 2019'da o kadar oy alırım' düşüncesini hizmete yansıtırlarsa, bunda kazançlı Alanya çıkar. Yani bu nedenle Büyükşehir ile Alanya Belediyesi arasındaki rekabet, aslında bir anlamda hizmette kaliteyi arttırır. Kaliteli hizmet istiyorsak, her iki belediyenin çalışmasını da bekleyip, görelim. 2019'a kadar kim daha iyi hizmet veriyorsa, oyumuzu da o zaman iki başkanın mensubu olduğu iki partiden birisine verip, hizmetlerini de onaylayalım.